Kollegiokuulumisia
Helmikuun kollegion keskustelu painottui teemansakin ansiosta lähinnä Johtajuussymposiumin ympärille. Kollegion virallisempi puoli eli JKK:n johtokunnan seuraavan kokouksen esityslistan läpikäynti sujui melko joutuisasti.
Täytettävät yliopistolehtorien ja professorien paikat sekä dosentuurihakemus ohitettiin lähinnä maininnalla. Tehtävien täyttö ollaan vasta aloittamassa, mutta ao. ainejärjestöiltä pyydettiin ehdotuksia valmisteluryhmien opiskelijajäseniksi. Johtokunnan kokouksen asialistalta kiinnostusta herätti eniten uudet opinto-oppaat lukuvuosille 2015-2018. Luvassa on joitain rakennemuutoksia, jotka selviävät hyväksytyssä muodossaan, kun opinto-oppaat maaliskuun aikana julkaistaan. Joitain esille nousseita asioita olivat kieli- ja viestintäopintojen säilyminen ennallaan sekä teemakokonaisuuksien järkeistyminen päällekkäisyyksien poistumisen myötä.
Tämänkertaisen kollegion teemanakin olleen Johtajuussymposiumin ympärillä käyty keskustelu oli lähinnä ainejärjestönäkökulmaista informaation jakoa. Suunnittelu on vasta hyvinkin alkutekijöissään, joten ainoaksi varmaksi asiaksi voinee sanoa Symposiumin pääpäivän eli 1.9.2015, mutta parin viikon päästä pidettävän henkilökunnan kokouksen myötä voidaan odottaa jo enemmän informaatiota tapahtuman budjetista ja suunnittelun aikataulusta.
Tavoitteena on järjestää laadukas ja helposti lähestyttävä tapahtuma, joka näyttäisi selkeän kuvan johtamiskorkeakoulusta ja tarjoaisi mahdollisuuden tutustua siihen kokonaisuudessaan. Tämän vuoksi yhteistyö JKY:n jäsenjärjestöjen välillä on välttämättömyys. JKY:n yhteisöllisyysvastaava Maiju Huhta aikookin lähestyä ainakin järjestöjen tapahtumavastaavia ja startata sopivan suunnitteluporukan kasaamisen. Olennaista olisi panostaa tapahtuman markkinointiin, jotta tapahtuman tarkoitus saadaan viestittyä selkeästi.
Symposiumissa isossa osassa ovat seminaaripuhujat, ja olisikin tärkeää saada suunniteltua ohjelma siten, että päällekkäisyyksiä ei pääse syntymään. Debatin uudistaminen tulee myös olemaan suunnittelun asialistalla tärkeässä asemassa. Väittely on osa akateemista perinnettä, joten se halutaan säilyttää osana Symposiumia ja tehdä siitä kaikinpuolin vetävä.
Ainejärjestöjen vastuulla on yrityskäytävän rakentaminen sekä ulkona järjestettävän opiskelijaohjelman kehittäminen. Tähän liittyen kollegiossa nousikin esille kehitysehdotus, että pystytettäisiin kolme päätelttaa, joissa tutkinto-ohjelmittain voitaisiin nostaa esille eri pääaineet, ja tämä saikin paljon kannatusta. Näin pystyttäisiin tarjoamaan opiskelijoille mahdollisuus tutustua eri sivuainemahdollisuuksiin johtamiskorkeakoulun sisällä.
Symposiumin iltajuhlan konspetiksi on suunniteltu karonkka-tyylistä juhlaa, joka olisi avoin niin JKK:n henkilökunnalle kuin opiskelijoillekin. Tavoitteena on kehittää juhlaan ohjelmaa, joka kiinnostaa sekakoosteista ryhmää, ja tuo osallistujat yhteen. Symposiumin suunnittelussa avainsanoiksi ja -tavoitteiksi voinee siis tiivistää yhtenäisyyden ja laadukkuuden.
Kollegion päätteeksi kerättiin hallitussitseistä nopea suullinen palaute, joka oli kaikkineen positiivista. Pikaisesti juteltiin myös kv-tapahtumasta. Yhtä mieltä oltiin ainakin siitä, että sitsit eivät välttämättä ole oikeanlainen tapahtuma tähän tarkoitukseen. JKY:n kv-vastaavalla onkin mietintämyssyssään sopivan tapahtuman järjestäminen.
Seuraava kollegio järjestetään torstaina 26. maaliskuuta. Pidä silmäsi ja korvasi avoinna, kun tiedotamme lisää kollegion sisällöstä!